- Projekt ma wyrazisty charakter ze starannie przemyślanymi rozwiązaniami, które zostały znakomicie zrealizowane. To wyjątkowe wnętrze zdecydowanie wyróżniło się konsekwentnym i sugestywnym stylem wizualnym. Odważne użycie ciemnej palety kolorystycznej skupia uwagę na użytych materiałach i ich teksturach. Niezwykła dbałość o detale jest obecna także w identyfikacji wizualnej i akcesoriach, prowadząc spójny dialog z gośćmi restauracji - tak uzasadniło swój werdykt międzynarodowe jury konkursu.
Nowoczesne, przestronne wnętrze, utrzymane w ciemnej kolorystyce, jest wykończone szlachetnymi, naturalnymi materiałami. Większość elementów wyposażenia, takich jak żyrandole, stoły, stoliki, pomocniki kelnerskie, karty menu, czy podkładki, została zaprojektowana i wykonana przez lokalnych rzemieślników specjalnie dla CAMPO.
Restauracja serwuje kuchnię międzynarodową z południowoamerykańskimi akcentami (empanadas, ceviche, tapas). Jej specjalnością są argentyńskie steki z krów ras Black Angus i Hereford, pochodzące z ekologicznej hodowli Dietera Meiera – szwajcarskiego reżysera, muzyka i performera. Mięso jest przygotowywane w piecu grillowym Josper, opalanym specjalnym argentyńskim węglem drzewnym. W menu są również organiczne wina PURO Dietera Meiera, które CAMPO serwuje jako jedyne miejsce w Polsce.