Advertisement

Food-pairing oraz szampan ze street foodem tylko na Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood

Autor: MK
04-10-2019
Food-pairing oraz szampan ze street foodem tylko na Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood

Przeczytaj takze

Wiosenna edycja Veuve Clicquot Yelloweek Streetfood przyciągnęła wielu amatorów pysznego jedzenia, którzy zapragnęli spróbować niecodziennych połączeń smakowych w towarzystwie szampana. W jesiennej odsłonie projektu do współpracy zaproszono 10 warszawskich restauracji, oferujących najciekawsze dania streetfoodowe.
To szansa na spróbowanie ślimaków po burgundzku w Charlotte na pl. Zbawiciela i pl. Grzybowskim, fish&chips w Port Royal, ćwiartki kurczaka kukurydzianego z rożna w Kur i Wino czy zapiekanki z serem Gruyere i grzybami w Talerzykach.
Do każdego dania w cenie 39 złotych zostanie dobrany kieliszek szampana Veuve Clicquot. Akcja trwa w terminie 1-14 października i biorą w niej udział następujące restauracje: Charlotte (pl. Zbawiciela), Charlotte Menora, Port Royal, The Cool Cat TR, LAS, Van Dog, Tel Aviv, Kur i wino, Talerzyki oraz Thai Thai.
Projekt został zainicjowany przez markę szampańską Veuve Clicquot i Justynę Adamczyk, Ambasadorkę marki Veuve Clicquot i Redaktor Naczelną Gault&Millau. Każdy z projektów nieustannie inspirowany jest odwagą i innowacyjnością postacią Madame Clicquot.
Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej Yellow Week.
FacebookInstagramTikTokX
Advertisement