Advertisement

Będzie pysznie. Grzegorz Comberski zaprasza na nowe menu do warszawskiej Werandy

21-08-2019
Będzie pysznie. Grzegorz Comberski zaprasza na nowe menu do warszawskiej Werandy

Przeczytaj takze

Warszawskie Weranda Bistro zabiera smakoszy do świata niezwykłych doznań kulinarnych. Całodzienne śniadania, lunche, wieczorne spotkania przy winie i tapas stają się okazją do odkrywania nieziemskich smaków i spędzania czasu w pięknych wnętrzach.
Weranda Family przeniosła do Hali Koszyki wieloletnie doświadczenie zebrane w poznańskich Werandach – restauracjach znanych z wyjątkowego podejścia do jedzenia, pięknego designu i atmosfery, która łączy ludzi przy wspólnym stole. Autorem nowego menu jest Grzegorz Comberski. W zawodzie od 9 lat, zdobywał doświadczenie w najrozmaitszych restauracjach: zajmował się zarówno amerykańskim oraz azjatyckim street foodem, jak i francuskim fine diningiem.
„Zawsze przedkładałem smak ponad formę, pochwałę od gości nad pochwałę od szefa. Oczywiste jest, ze najważniejszy dla mnie jest produkt, jego smak i pochodzenie, o co w dzisiejszych czasach coraz trudniej. W swoją kuchnię wkładam całe serce, chcę czerpać z natury, a jej plony stawiać na stoły Werandy. To moja recepta na satysfakcję gości. Mam przy tym świetny zespół – to ważne, bo to on zawsze stoi za sukcesem szefa. Swoim kucharzom zawsze powtarzam: przyrządź każde danie tak, jakbyś je podał swojej mamie” – wyjaśnia Comberski.
Po wejściu do Werandy każdy ma się czuć swobodnie, a posiłek ma przywoływać wspomnienia z dzieciństwa – czasu, kiedy rozpala się kulinarna ciekawość.
„Dla mnie są to podwieczorki serwowane przez nadopiekuńczą babcię, która pierwsza wprowadziła mnie w świat kuchni, a przy tym była po prostu cudownym człowiekiem. Zapraszam gorąco każdego, kto chce na nowo odkryć zapomniane smaki domowej kuchni, kto chce spędzić czas ze znajomymi wymieniając się posiłkami i opowieściami, kto chce jeść i żyć w swoim własnym rytmie. Nasza karta zmienia się wraz z porami roku. W werandzie jak i w mojej kuchni nie będzie nudy!” – dodaje Comberski.
FacebookInstagramTikTokX
Advertisement