Advertisement

Nowy włoski smak na lato z czerwoną pomarańczą

09-04-2019
Nowy włoski smak na lato z czerwoną pomarańczą

Przeczytaj takze

W środku lata Włosi rozkoszują się długimi, gorącymi wieczorami, a Martini Fiero & Tonic został stworzony właśnie dla takich chwil. Lekki, chłodny i orzeźwiający. To przyjemne wytchnienie, gdy dzień płynnie przechodzi w noc. Gwarne spotkania w gronie przyjaciół, w towarzystwie prostych przekąsek oraz koktajli na bazie wermutów tradycyjnie odbywają się między godziną 17 a 21, zanim Włosi zasiądą do wieczornej kolacji.
Martini Fiero to słodko-gorzki wermut o intensywnie czerwonym kolorze. Słodycz zapewnia połączenie nut pomarańczy i mandarynek pochodzących z regionu Morza Śródziemnego. Cytrusy są ręcznie zbierane, a ich skórki suszone w południowym słońcu (tradycyjna technika produkcji pozwala na zachowanie bogactwa eterycznych olejków zawartych w owocach). Delikatna gorycz to zasługa piołunu i bylicy pontyjskiej w recepturze trunku, które razem nadają mu silny aromat. Efektem interakcji zachodzącej pomiędzy składnikami podczas procesu ekstrakcji jest wyjątkowy smak i kolor trunku. Martini Fiero został stworzony z myślą o łączeniu go w koktajlach z innymi składnikami. Najprostszy i zarazem najsmaczniejszy mix to połączenie z tonikiem, kostkami lodu oraz plastrem czerwonej pomarańczy.
Przepis na Martini Fiero & Tonic
Martini Fiero & Tonic to nowy, odświeżający koktajl aperitivo w kilka sekund. Do przyrządzenia go potrzebujemy zmieszać kilka składników, najlepiej w copa glass, czyli kulistym kielichu.
Dużo lodu
50% Martini Fiero
50% toniku
Plaster czerwonej pomarańczy do dekoracji
/źr. mat. prasowe/
FacebookInstagramTikTokX
Advertisement