Restauracja ORZO nieustannie zaskakuje nowymi pomysłami. Teraz zaserwuje gościom nowe i pyszne śniadania przygotowane z poszanowaniem założeń filozofii zero-waste. Czego możemy się spodziewać? Wszystkie dania przyrządzane będą ze składników najlepszej jakości, pochodzących z ekologicznych hodowli, takie jak jajka „0" posiadające certyfikat ekologiczny, świeże pieczywo wypiekane na miejscu, łosoś z Alaski czy awokado Hass. Nie zabraknie również odpowiednio dobranych odmian warzyw i owoców. To jednak nie wszystko, bo te świetnie zapowiadające się śniadania, dzięki zastawie z Bolesławca, podawane będą w wyjątkowej oprawie.
„– „Okres pandemii i zamknięcia restauracji dał wszystkim do myślenia. Od wielu miesięcy pracowaliśmy więc nad nowym, jeszcze bardziej jakościowym konceptem karty dań i koktajli ORZO, od składników, przez przepisy, aż po dobór porcelany i poranny weekendowy „cocktail pairing". Niebawem na stołach tysięcy gości ORZO w Polsce pojawią się kolejne odświeżone sekcje karty menu i dania, wszystkie oparte o koncepcję 100% naturalności i po raz kolejny z wieloma elementami zero-waste”, skomentował Maciej Żakowski, współtwórca konceptu.
Śniadania, na które już ze zniecierpliwieniem czekamy to m.in.: jajka po benedyktyńsku, na ciepłym pieczywie z blanszowanym szpinakiem, a także klasyk ORZO, czyli podawany w czarnej, maślanej bułce Nero Burger oraz Eggs Avocado, czyli doskonały tost dla wielbicieli awokado. Do każdego śniadania Marcin Kruk, jeden z najbardziej utytułowanych polskich barmanów, przygotował autorskie koktajle śniadaniowe. Czy można chcieć czegoś więcej w weekendowy, jesienny poranek?
Nowy koncept śniadań i koktajli ORZO rusza już w najbliższy weekend 17-18 października w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu.