Advertisement

K MAG Mniam Mniam z Mariuszem Macem: Kimchi Fried Rice

18-05-2020
K MAG Mniam Mniam z Mariuszem Macem: Kimchi Fried Rice

Przeczytaj takze

Jesteście głodni? Bo my bardzo! Przed Wami nasz nowy cykl kulinarny z udziałem Mariusza Maca, najbardziej znanym jako założyciel marki Aloha From Deer. Aby stworzyć to danie, potrzebny będzie wczorajszy ryż, który został nam w lodówce - taki będzie najlepszy! Ważnym elementem tego dania jest pasta z imbiru i czosnku, sos rybny, jajka, szczypiorek oraz to co znajdziemy w lodówce.
W przepisie użyte zostały:
- stare kimchi
- wczorajsze grzyby kung pao z baru Regina w Warszawie
- 1/2 tofu wędzone
- sos rybny
- sriracha
- szczypiorek
- wczorajszy pak choy
- imbir i czosnek
- 1 dowolna cebula
- sezam
- nori
- jajka
- ekstrakt CBD dla poprawy homeostazy
Jak już połączycie wszystkie składniki (tak jak widać to na filmie) - pamiętajcie aby pozwolić naszemu ryżowi się przysmażyć na patelni, formując chrupiącą warstwę niczym w hiszpańskiej Paelli. Smacznego!
FacebookInstagramTikTokX
Advertisement